Over ons Over ons

OVER ONS

  • CHECK IN
  • CHECK OUT
  • NUMBER OF GUESTS 2
  • AMSTERDAM
  • Number of Guest(s):
   Room 1
   Adults
   Children
   + ADD ANOTHER ROOM To add more than 4 rooms, please call +66 (2) 615 6498.
   PROMO CODE
   10% discount when you enter code "TheTorenS". Only available when booking here directly on our website
 • Check Availability
SHARE
Geschiedenis - The Toren Amsterdam - By the Pavilions

Geschiedenis

The Toren is een uniek boetiek hotel gelegen in de Keizersgracht, met 40 kamer verdeeld over de twee huizen die 20 seconden verwijdert zijn van elkaar. (zie; Kamers & Suites, Huizen). De locatie was ooit voor de handelaren in de Nederlandse geschiedenis. (zie; hier beneden meer geschiedenis)

Het hotel is nu een klein mooi 4 sterren boetiek hotel, gelegen in het grachten district naast de Jordaan. Een verblijf in The Toren is erg bijzonder en zorgt ervoor dat je tot rust komt in de charmante en romantische atmosfeer van Amsterdam.

The Toren Van 1800 Tot Heden - The Toren Amsterdam - By the Pavilions

The Toren Van 1800 Tot Heden

Van 1830 tot 1882 was het huis van familie Bienfait. Ze waren afstammelingen van de Hugenoten die uit Frankrijk waren verdreven en hun rijkdom hadden verworven in de negentiende-eeuwse suikerimport industrie, waarvoor ze hun eigen schepen hadden bewaard.

De opmerkelijkste figuur die in het huis woonde, was Abraham Kuiper, die leefde van 1837 tot 1920. Hij was de stichter van de Nederlandse Antirevolutionaire Partij (ARP) en werd in 1901 minister-president van Nederland, waarna hij naar Den Haag verhuisde . Hij was ook een prediker en leider van de orthodox-hervormde gemeenschap in Nederland. Hij probeerde het calvinisme aan te passen om het in overeenstemming te brengen met de tijd, maar op basis van zijn strikte doctrines. Hij was ook een journalist en schrijver van overwegend theologische en politieke verhandelingen.

In 1880 richtte Kuiper de Vrije Universiteit (VU) op, de tweede universiteit in Amsterdam. Het was het gereformeerde antwoord aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), in een tijd waarin elke religieus-sociale beweging zijn eigen instellingen had. De katholieken, de socialisten, de protestanten en de liberalen hadden allemaal hun eigen verenigingen, zendstations, woningcorporaties en scholen. Het oprichten van een hervormde universiteit was destijds een logische stap.

 In 1889 kocht de VU universiteit het pand aan de Keizersgracht 164. De aangrenzende gebouwen, nummers 160 tot 166, werden ook onderdeel van de universiteit. De 'Heerenkamer' (eerste deur links na de trap) was de zogenaamde 'zweetkamer', de kamer waar de examens werden afgelegd. De gehele eerste verdieping was gewijd aan collegezalen. De enorme bibliotheek bevond zich op de bovenste verdieping.

In de Tweede Wereldoorlog werd het huis gebruikt als een veilig huis. De twintig mensen, die om een aantal redenen door de nazi's werden gezocht, hebben de oorlog overleefd.

De familie Toren kocht nummer 164 in 1968. De eerste gasten hielpen met het inrichten van de kamers. Sommigen brachten gordijnen en anderen schilderden de ramen. Dit is de manier waarop de eerste kamers werden verhuurd en de deuren officieel werden geopend op 15 maart 1969. De totale renovatie duurde uiteindelijk drie jaar, wat resulteerde in 34 kamers en één ster. In 1983 werd het privégebouw (op nummer 146) toegevoegd.

In 2016 verkocht familie Toren het hotel aan de gloednieuwe keten The Pavilions Hotels & Resorts.

"Omdat de kwaliteit van leven bovenaan onze lijst staat, vinden we dat een verblijf in Amsterdam ten volle moet worden gevierd. Het is om die reden dat we ons hotel hebben ontwikkeld, met een plek in gedachten die ademt, een unieke en buitengewone omgeving en die intiem aanvoelt. We willen alleen de beste herinneringen creëren wanneer we onze funky en bruisende stad bezoeken. "- eigenaren van The Pavilions